Opdrachten

Ministerie van Financiën Teamleider Informatiespecialisten

Teamleider Informatiespecialisten

Info

Functie

Teamleider Informatiespecialisten

Locatie

Den Haag

Uren per week

36 uren per week

Looptijd

28.02.2025 - 29.09.2025

Opdrachtnummer

227643

Sluitingsdatum

date-icon07.02.2025 clock-icon09:00
Reageren op deze opdracht? Dit doe je op Striive.

Rolomschrijving en taakafspraken

Opdrachtgever 

Samen werken aan een financieel gezond Nederland

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten.

Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien. 

Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

Onze kernwaarden: integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.

Kom bij ons werken en stap binnen in een dynamische omgeving waar je leiding geeft aan het jonge team Informatiespecialisten binnen de afdeling Informatiehuishouding van de concerndirectie Informatievoorziening en Openbaarmaking (CDIO). Onze opdracht is helder: zorgen dat de juiste en betrouwbare informatie tijdig beschikbaar is blijft en duurzaam toegankelijk is. En dat op een transparante manier. De activiteiten van het team dragen bij aan het herstel van vertrouwen in de overheid.

Binnen het ministerie van Financiën staan ons grote opdrachten te wachten, zoals het voldoen aan de (nieuwe) Archiefwet, de vernieuwing van ons Document Management Systeem (DMS), het implementeren van een kwaliteitssysteem voor onze informatiehuishouding, en het verder verbeteren van onze dossiervorming binnen de bedrijfsprocessen. 

Afgelopen jaar is een jaar van groei geweest voor het team, dit jaar het verder ontwikkelen en vooruit helpen van de groep. Wil jij deel uitmaken van deze spannende ontwikkeling en bijdragen aan het succes van het team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Project

Het team Informatiespecialisten (TIS) speelt een cruciale rol in het verzorgen van tijdige, transparante en betrouwbare informatie. Dit wordt gedaan voor de ambtenaar en de burger. Er wordt vanuit het team via advisering, training en ondersteuning op beleidsdossiers binnen de 3 directoraten-generaal (beleids-DG'en) en het cluster secretaris-generaal van het kerndepartement bijgedragen aan de kwaliteit van de informatiehuishouding. Door procesverbetering en doorontwikkeling wordt ook een essentiële bijdrage geleverd aan het WOO-proces.

In het stelsel van kwaliteitsmanagement speelt het team ook een belangrijke rol. Vanuit het team worden de collega's van het kerndepartement betrokken bij de focus op transparantie en een goede informatiehuishouding. Het team vormt de verbinding tussen de werkvloer en de centrale directie CDIO waarbij knelpunten vanaf de werkvloer gemakkelijk bij CDIO terecht komen en waarbij vanuit het team wordt geadviseerd en meegewerkt aan de kwaliteit van de informatiehuishouding.

Daarnaast wordt vanuit het team een essentiële bijdrage geleverd aan het WOO proces, kamervragen, bijzondere informatieverzoeken en parlementaire enquêtes. De kennis en kunde van het team draagt actief bij aan de doorontwikkeling van processen en systemen.

De overdracht van taken van een inmiddels opgeheven programmadirectie naar CDIO is een belangrijke ontwikkeling geweest die niet alleen heeft geresulteerd in een toename van werkzaamheden en verantwoordelijkheden, maar ook in de uitvoering van diverse significante opgaven. Het team staat voor grote uitdagingen, zoals het voldoen aan de (nieuwe) Archiefwet, de vernieuwing van het Document Management Systeem (DMS), het implementeren van en werken met een kwaliteitssysteem voor de informatiehuishouding, en het verbeteren van de dossiervorming binnen bedrijfsprocessen. Het op orde krijgen van de beleidsdossiers en het ontwikkelen van iWerkt trainingen waarmee de collega's worden meegenomen in de meest recente ontwikkelingen.Tegelijkertijd bevindt het team zich in een transitieperiode waarin het vanuit de afdeling Informatiehuishouding toewerkt naar een heldere afbakening en identiteit. Ook de rolopvatting en invulling vanuit een centrale directie is een flinke uitdaging voor het team. De eerste stap hierin zal zijn om binnen het kerndepartement deze rol helder in te vullen en af te bakenen. Dit zal veel vragen van het team en de nieuwe collega's.De teamleider vertaalt de brede visie van de organisatie in operationele en strategische doelen en stuurt op de realisatie van de doelen (regievoering) en stemt de bedrijfsprocessen en interne organisatie af op veranderingen in de strategie of prioriteitsstelling.OpdrachtomschrijvingDe doelstelling van de functie


Opdrachtomschrijving
De doelstelling van de functie van teamleider informatiespecialisten is het effectief leiden en coördineren van het team van ongeveer 25fte om te zorgen voor tijdige, transparante en betrouwbare informatievoorziening binnen de organisatie. Dit omvat het behalen van doelstellingen op het gebied van informatiebeheer, kwaliteitsmanagement, het stimuleren van samenwerking en het optimaliseren van werkprocessen. De teamleider bouwt bruggen, onderhoud relaties en realiseert draagvlak, verkent en onderzoekt waar samenhang en samenwerking mogelijk is en faciliteert deze, is verantwoordelijk voor het bereiken van deze doelstellingen en het waarborgen van een hoog niveau van dienstverlening op het gebied van informatiehuishouding binnen het ministerie.

Het team is het afgelopen jaar bijna verdubbeld, de teamleider staat aan de lat voor het opnieuw aanbrengen en zorgdragen voor cohesie en samenwerking in een nieuw team in opbouw. De teamleider biedt medewerkers perspectief en stimuleert hen tot persoonlijke en professionele
ontwikkeling. Geeft hen periodiek duidelijke en opbouwende feedforward in het kader van hun ontwikkeling en is daarbij kritisch.


Eisen

  • Aanbiedingen kunnen alleen gedaan worden via onze portal Striive voorzien van een volledig Nederlands CV van max. 5 pagina's, anders kunnen we deze helaas niet in behandeling nemen. Mocht je hulp hierbij nodig hebben dan kan je contact opnemen met onze afdeling support.
  • Uitsluitend aanbiedingen voorzien van een volledig ingevuld aanbiedingsdocument, met alle eisen en wensen uitgelegd voor een grotere slagingskans, nemen we mee in de selectie.
  • Kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau
  • Kandidaat heeft minimaal drie jaar ervaring op het gebied van informatiehuishouding of informatievoorziening.
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van leidinggeven.


Wensen

  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van informatiehuishouding.
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met minimaal vijf jaar leidinggeven.
  • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek).
  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.


Aanvullende Informatie
Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever. Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst. Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.


Bedrijfsgegevens

Bedrijfs gegevens

Ministerie van Financiën

Rolomschrijving en taakafspraken

Opdrachtgever 

Samen werken aan een financieel gezond Nederland

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten.

Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien. 

Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

Onze kernwaarden: integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.

Kom bij ons werken en stap binnen in een dynamische omgeving waar je leiding geeft aan het jonge team Informatiespecialisten binnen de afdeling Informatiehuishouding van de concerndirectie Informatievoorziening en Openbaarmaking (CDIO). Onze opdracht is helder: zorgen dat de juiste en betrouwbare informatie tijdig beschikbaar is blijft en duurzaam toegankelijk is. En dat op een transparante manier. De activiteiten van het team dragen bij aan het herstel van vertrouwen in de overheid.

Binnen het ministerie van Financiën staan ons grote opdrachten te wachten, zoals het voldoen aan de (nieuwe) Archiefwet, de vernieuwing van ons Document Management Systeem (DMS), het implementeren van een kwaliteitssysteem voor onze informatiehuishouding, en het verder verbeteren van onze dossiervorming binnen de bedrijfsprocessen. 

Afgelopen jaar is een jaar van groei geweest voor het team, dit jaar het verder ontwikkelen en vooruit helpen van de groep. Wil jij deel uitmaken van deze spannende ontwikkeling en bijdragen aan het succes van het team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Project

Het team Informatiespecialisten (TIS) speelt een cruciale rol in het verzorgen van tijdige, transparante en betrouwbare informatie. Dit wordt gedaan voor de ambtenaar en de burger. Er wordt vanuit het team via advisering, training en ondersteuning op beleidsdossiers binnen de 3 directoraten-generaal (beleids-DG'en) en het cluster secretaris-generaal van het kerndepartement bijgedragen aan de kwaliteit van de informatiehuishouding. Door procesverbetering en doorontwikkeling wordt ook een essentiële bijdrage geleverd aan het WOO-proces.

In het stelsel van kwaliteitsmanagement speelt het team ook een belangrijke rol. Vanuit het team worden de collega's van het kerndepartement betrokken bij de focus op transparantie en een goede informatiehuishouding. Het team vormt de verbinding tussen de werkvloer en de centrale directie CDIO waarbij knelpunten vanaf de werkvloer gemakkelijk bij CDIO terecht komen en waarbij vanuit het team wordt geadviseerd en meegewerkt aan de kwaliteit van de informatiehuishouding.

Daarnaast wordt vanuit het team een essentiële bijdrage geleverd aan het WOO proces, kamervragen, bijzondere informatieverzoeken en parlementaire enquêtes. De kennis en kunde van het team draagt actief bij aan de doorontwikkeling van processen en systemen.

De overdracht van taken van een inmiddels opgeheven programmadirectie naar CDIO is een belangrijke ontwikkeling geweest die niet alleen heeft geresulteerd in een toename van werkzaamheden en verantwoordelijkheden, maar ook in de uitvoering van diverse significante opgaven. Het team staat voor grote uitdagingen, zoals het voldoen aan de (nieuwe) Archiefwet, de vernieuwing van het Document Management Systeem (DMS), het implementeren van en werken met een kwaliteitssysteem voor de informatiehuishouding, en het verbeteren van de dossiervorming binnen bedrijfsprocessen. Het op orde krijgen van de beleidsdossiers en het ontwikkelen van iWerkt trainingen waarmee de collega's worden meegenomen in de meest recente ontwikkelingen.Tegelijkertijd bevindt het team zich in een transitieperiode waarin het vanuit de afdeling Informatiehuishouding toewerkt naar een heldere afbakening en identiteit. Ook de rolopvatting en invulling vanuit een centrale directie is een flinke uitdaging voor het team. De eerste stap hierin zal zijn om binnen het kerndepartement deze rol helder in te vullen en af te bakenen. Dit zal veel vragen van het team en de nieuwe collega's.De teamleider vertaalt de brede visie van de organisatie in operationele en strategische doelen en stuurt op de realisatie van de doelen (regievoering) en stemt de bedrijfsprocessen en interne organisatie af op veranderingen in de strategie of prioriteitsstelling.OpdrachtomschrijvingDe doelstelling van de functie


Opdrachtomschrijving
De doelstelling van de functie van teamleider informatiespecialisten is het effectief leiden en coördineren van het team van ongeveer 25fte om te zorgen voor tijdige, transparante en betrouwbare informatievoorziening binnen de organisatie. Dit omvat het behalen van doelstellingen op het gebied van informatiebeheer, kwaliteitsmanagement, het stimuleren van samenwerking en het optimaliseren van werkprocessen. De teamleider bouwt bruggen, onderhoud relaties en realiseert draagvlak, verkent en onderzoekt waar samenhang en samenwerking mogelijk is en faciliteert deze, is verantwoordelijk voor het bereiken van deze doelstellingen en het waarborgen van een hoog niveau van dienstverlening op het gebied van informatiehuishouding binnen het ministerie.

Het team is het afgelopen jaar bijna verdubbeld, de teamleider staat aan de lat voor het opnieuw aanbrengen en zorgdragen voor cohesie en samenwerking in een nieuw team in opbouw. De teamleider biedt medewerkers perspectief en stimuleert hen tot persoonlijke en professionele
ontwikkeling. Geeft hen periodiek duidelijke en opbouwende feedforward in het kader van hun ontwikkeling en is daarbij kritisch.


Eisen

  • Aanbiedingen kunnen alleen gedaan worden via onze portal Striive voorzien van een volledig Nederlands CV van max. 5 pagina's, anders kunnen we deze helaas niet in behandeling nemen. Mocht je hulp hierbij nodig hebben dan kan je contact opnemen met onze afdeling support.
  • Uitsluitend aanbiedingen voorzien van een volledig ingevuld aanbiedingsdocument, met alle eisen en wensen uitgelegd voor een grotere slagingskans, nemen we mee in de selectie.
  • Kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau
  • Kandidaat heeft minimaal drie jaar ervaring op het gebied van informatiehuishouding of informatievoorziening.
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van leidinggeven.


Wensen

  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van informatiehuishouding.
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met minimaal vijf jaar leidinggeven.
  • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek).
  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.


Aanvullende Informatie
Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever. Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst. Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.


De recruiter

Niels Knapen

HeadFirst

Deel deze opdracht

Plaats jouw bieding op Striive

https://login.striive.com/

Voor deze opdracht dien je een bieding te plaatsen op Striive. Striive is het grootste opdrachtenplatform van de Benelux waar jaarlijks meer dan 20.000 opdrachten gepubliceerd worden.